Polițiștii din Vâlcea, la “vânătoarea” transportatorilor de lemne

După ce zilele trecute s-au cam făcut de râs cu “marea captură” de 1,2 metri…

După ce zilele trecute s-au cam făcut de râs cu “marea captură” de 1,2 metri cubi de lemne de la Bărbătești, noul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea a decis să-i scoată în stradă pe oamenii legii pentru a-i “vâna” pe cei care transportă material lemnos cu camioanele și care, fie vorba între noi, sunt cam rar deranjați. Pădurile noastre dispar văzând cu ochii, mai ales în nordul județului, dar oficial la noi nu se fură.

Ei bine, revenind la acțiunea ce a avut loc în data de 21 decembrie 2023, au participat polițiștii Serviciului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea, Secției nr. 1 Poliție Rurală Râmnicu Vâlcea, Serviciului Ordine Publică și Formațiunii Rutiere Drăgășani. În intervalul orar 14 – 16.00, oamenii legii au vizat combaterea încălcării normelor legale în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri generale și material lemnos și respectarea restricției de tonaj pe DJ 658 în localitatea Muereasca. Și evident că au găsit nereguli, au dat amenzi și au prins și un șofer beat la volan.

“Pentru desfășurarea activităților operative, au fost angrenați 10 polițiști rutieri care au acționat, în cooperare cu 2 specialiști din cadrul I.S.C.T.R.,  pe DN 7, respectiv pe DJ 658 în localitatea Muereasca și pe DC18 în localitatea Dăești.

În cadrul acțiunii, polițiștii au verificat 15 autovehicule destinate transportului de mărfuri și material lemnos, fiind legitimate 20 de persoane și, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea condițiilor de transport, în valoare de 17.900 lei.

De asemenea, polițiștii au reținut un permis de conducere pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice” – se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vâlcea.