VÂLCEA: Tineri cercetați pentru conducerea unui vehicul sub influența drogurilor

Doi tineri vâlceni sunt cercetați penal după ce au picat testul anti-drog la care au…

Doi tineri vâlceni sunt cercetați penal după ce au picat testul anti-drog la care au fost supuși după ce polițiștii i-au oprit în trafic.

Totul s-a întâmplat în data de 7 ianuarie a.c., ora 18:00, când poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat un tânăr, de 22de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 7, în localitatea Budești. În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana depistată fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Totodată, în jurul orei 20:30, poliţişti din cadrul Poliției orașului Bălcești au identificat pe DN 65 C, în oraș, un tânăr, de 27 de ani, din localitatea Laloșu,care, la testarea cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive în organism. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.