Politiștii “lovesc” din nou în braconierii piscicoli din Vâlcea

Raziile pe malurile râului Olt continuă la Vâlcea. După ani întregi în care “vânătoarea” braconierilor…

Raziile pe malurile râului Olt continuă la Vâlcea. După ani întregi în care “vânătoarea” braconierilor piscicoli a fost practic inexistentă, iată că acum autoritățile din Vâlcea par puse pe treabă. Posibil ca noul inspector șef al IPJ Vâlcea să fie “vinovat” de acest lucru, ținând cont că activitatea polițienească s-a îmbunătățit simțitor de când a preluat conducerea comisarul șef Gabriel Gherghe. Revenind însă, noaptea trecută a avut loc o nouă razie în rândul braconierilor piscicoli. Și ce să vezi?! Surpriză! Nu mai puțin de 4 au “picat” în plasa autorităților în doar câteva ore, iar confiscările sunt consistente. La acțiune au luat parte polițiștii de la Ordine Publică și Protecția Fondului Forestier.

“În urma verificărilor efectuate, au fost depistați în flagrant delict, în localitățile Orlești și Drăgoești, 4 persoane, din localitatea Ionești, județul Vâlcea și localitatea Verguleasa, județul Olt, care pescuiau ilegal pe râul Olt.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 modificată, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au fost confiscate următoarele bunuri: 37 plase de pescuit și cantitatea de 458 kg de pește speciile crap, șalău și caras, bunuri cu o valoare de aproximativ 28.500 lei” – informează Poliția Vâlcea.