VÂLCEA: Fenomenul controalelor post-tragedie: operatorii economici și de turism, controlați de ISU

În primele zile ale anului, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au reluat…

În primele zile ale anului, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea au reluat controalele la operatorii economici, de turism și la unitățile de cult din județ. Evident, verificările se fac după tragedia de la “Ferma Dacilor”, autoritățile încercând să evite producerea altor drame.
Dacă la sfârșitul lui 2023, inspectorii de prevenire au mers în cinci controale la Horezu și în municipiul Râmnicu Vâlcea, acum au fost efectuate 3 controale, în localitățile Râmnicu Vâlcea, Horezu și Costești, în urma cărora au fost aplicate 9 avertismente și o amendă în valoare de 2.500 de lei. Neregulile găsite în urma controalelor au fost: nefuncționarea iluminatului de siguranță; nemarcarea căilor de evacuare; dotarea insuficientă cu mijloace PSI; ușile se deschid în sens invers evacuării.

Personalul Inspecției de Prevenire a desfășurat și trei acțiuni de informare preventivă, în localitățile enumerate mai sus.

“Prevenirea  situațiilor de urgență rămâne una dintre prioritățile noastre, fapt pentru care instruirea și controalele pe linia apărării împotriva incendiilor vor continua și în perioada următoare, având ca scop creșterea gradului de siguranță a cetățenilor” – precizează ISU Vâlcea.