Judecătoria Rm. Vâlcea a refuzat internarea femeii care a distrus peste 25 de mașini din oraș

“Elsa”, așa o știu posesorii de autoturisme din Râmnicu Vâlcea pe femeia care, din motive…

“Elsa”, așa o știu posesorii de autoturisme din Râmnicu Vâlcea pe femeia care, din motive doar de ea știute, a zgâriat zeci de mașini în oraș. Incidentele au avut loc în a doua jumătate a lunii ianuarie 2024, când peste 25 de râmniceni și-au găsit mașinile distruse în parcare. Practic, individa își scrijelea porecla cu ajutorul unei cruciulițe de metal sau pur și simplu zgâria autovehiculele pe unde nimerea. Ulterior părțile vătămate au aflat că vinovată ar fi o femeie de 29 de ani, din municipiu, pe care polițiștii au identificat-o și au dus-o la audieri.

“În cursul lunii ianuarie a c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizați de mai multe persoane vătămate din municipiu cu privire la faptul că și-ar fi găsit mașinile avariate în parcări, fiind vorba de 25 de autoturisme. Polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru efectuarea de verificări, fiind înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, urmând să fie pronunțată o soluție procedurală prin parchet” – ne informează Poliția Vâlcea.

Ținând cont de impactul pe care incidentele multiple l-a avut în societate, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au solicitat în instanță internarea provizorie, într-o secție de Psihiatrie, a persoanei în cauză. Ei bine, magistratul de caz al Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a refuzat solicitarea, considerând că nu este cazul ca Elsa să fie internată. Interesantă este concluzia medicilor specialiști în cazul femeii. Avea discernământ când a comis faptele sau nu?! Vom reveni cu amănunte când vom avea răspunsurile.

“În baza art. 248 alin. (9) Cod procedură penală, respinge propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea de internarea medicală provizorie într-o unitate specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii, a suspectei D.I.D. cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere în formă continuată, prev. de art. 253 alin. 1 C.pen. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen. (8 acte materiale). Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, doamna avocat Marica Andreea Livia, în cuantum de 423 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare. Executorie de îndată. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 30 ianuarie 2024, ora 14:40” – se arată în minuta instanței de judecată de pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.