ATENȚIE! Avertizări meteo pentru județul Vâlcea

Două avertizări meteorologice au fost emise, în această dimineață, pentru județul Vâlcea. Una este de…

Două avertizări meteorologice au fost emise, în această dimineață, pentru județul Vâlcea. Una este de cod galben și vizează centrul și sudul județului, iar alta este cod portocaliu și este valabilă pentru nordul Vâlcii.

Codul galben a fost instituit în perioada 05 februarie, ora 08.00 – 05 februarie, ora 22.00. Fenomenele pe care meteorologii le anunță sunt intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte. Pe parcursul zilei de luni (5 februarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.
“La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1700 m va ninge viscolit” – se arată în mesajul ANM.
Cel de-al doilea cod este portocaliu și este valabil în aceeași perioadă de timp, însă face referire doar la nordul județului Vâlcea. Acolo se vor semnala intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.