FOTO – Incendiu de proporții la o pensiune din Călimănești. Un angajat a murit

UPDATE 3: Din păcate, angajatul găsit inconștient la mansardă a murit. Medicii ambulanțieri nu au…

UPDATE 3: Din păcate, angajatul găsit inconștient la mansardă a murit. Medicii ambulanțieri nu au mai putut face nimic pentru el.

UPDATE 2: Victima a fost găsită și este inconștientă. La prima vedere prezintă arsuri minore la nivelul membrelor superioare. Un alt angajat al pensiunii, care venise să ajute la stingerea incendiului, prezintă arsuri ușoare la membrele superioare și va fi transportat la spital.

UPDATE: Pensiunea care a luat foc se numește EL RYO și se află chiar în centrul stațiunii.

În această dimineață de duminică, 4 februarie 2024, în jurul orei 06.00, un incendiu a izbucnit la o pensiune din stațiunea Călimănești. Mai mulți turiști s-au autoevacuat, însă se pare că un angajat a rămas prins la mansardă, el fiind căutat în continuare de salvatori. Proprietarul pensiunii a fost rănit, el suferind tăieturi după ce a spart un geam. La fața locului se intervine cu forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Stației de Pompieri Brezoi, cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de transport personal și victime multiple și o ambulanță SMURD, precum și o ambulanță SAJ.

“La sosirea echipajelor operative incendiul se manifesta la nivelul mansardei, la o clădire cu două etaje, cu degajări mari de fum. Din spusele proprietarului, care era în stare confuză și foarte agitat, în pensiune erau cazate 2 familii (4 adulți și 4 minori, care s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor) și ar fi posibil ca la mansardă să mai fie o persoană (un angajat). S-a intervenit cu celeritate și cu prioritate pentru căutarea persoanei respective, concomitent cu intervenția pentru localizarea și lichidarea incendiului. Ambulanță SAJ ajunsă la locul e evenimentului a preluat o victimă (proprietarul – prezenta tăieturi de la geamuri) și a transportat-o la UPU Vâlcea.
În acest moment incendiul este localizat, pericolul de extindere la alte clădiri din jur fiind îndepărtat. Se continuă acțiunile de căutare a eventualelor persoane posibil surprinse în interiorul pensiunii, precum și cele de stingere. Misiune în dinamică” – precizează căpitanul Albinaru Sorin, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.