FOTO/VIDEO. Incendiu de vegetație devastator la Scundu și Ionești

UPDATE 6 februarie: Incendiul din comunele Ionești și Scundu, care a fost anunțat în data…

UPDATE 6 februarie: Incendiul din comunele Ionești și Scundu, care a fost anunțat în data de 05 februarie, ora 19:25, a fost lichidat la ora 11:02. Suprafața totală afectată este de aproximativ 130 de ha.

UPDATE: La fața locului intervin 35 de pompieri și 15-20 de membri SVSU. Se estimează că sunt deja afectate peste 100 de hectare, iar flăcările se extind rapid din cauza vântului puternic.

Incendiu de amploare în comunele Scundu și Ionești, în această seară de luni, 5 februarie 2024. Flăcările se manifestă la vegetația uscată, dar și la zonele împădurite pe suprafețe imense. La fața locului intervin membrii SVSU, precum și pompierii din cadrul ISU Vâlcea.
Misiunea este îngreunată de condițiile meteo (bate vântul foarte tare, iar flăcările se extind cu repeziciune), dar și de terenul accidentat care nu le permite forțelor să intervină.
Primarul comunei Scundu, George Blejan, se află la fața locului și ne-a declarat că incendiul este unul de amploare, iar intervenția este una dificilă. El trage un semnal de alarmă și îi sfătuiește pe cetățeni să renunțe la a da foc vegetației uscate pentru igienizarea terenurilor și să manifeste maximă responsabilitate.