Anchetă la pensiunea din Călimănești care a luat foc

O comisie mixtă formată din pompieri militari, polițiști și reprezentanți ai Institutului Național De Cercetare…

O comisie mixtă formată din pompieri militari, polițiști și reprezentanți ai Institutului Național De Cercetare – Dezvoltare Pentru Securitatea Mineră și Protecție Antiexplozivă – Insemex Petroșani cercetează cauzele producerii incendiului de la Pensiunea El Ryo din Călimănești. După cum bine se știe, duminică, un om a murit, iar alte două persoane au fost rănite după ce complexul turistic a fost cuprins de flăcări.
Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea s-au luptat cu flăcările de la ora 6.00 până după ora 10.00, iar până la lichidarea incendiului au ars: articole de mobilier (paturi, canapele, dulapuri etc.), textile, aparate electrice și electrocasnice din 3 camere și din hol (situate la mansardă), precum și structura din lemn a acoperișului. De asemenea, s-au degradat: instalația electrică de la nivelul mansardei, panourile fotovoltaice, tabla din structura acoperișului, precum și pereții interiori de la etajele inferioare.
Ancheta ca scoate la iveală ce s-a întâmplat și de la ce a pornit incendiul. De precizat este faptul că pensiunea în cauză deținea autorizație de securitate la incendiu.

citește aici detalii despre incendiu: https://seintamplainvalcea.ro/2024/02/04/incendiu-de-proportii-la-o-pensiune-din-calimanesti-pompierii-cauta-o-persoana-surprinsa-in-interior/