Poliția Vâlcea are nevoie de dotări și modernizări. Vezi ce le cer polițiștii autorităților județene

Poliția Vâlcea suferă la capitolul dotări, iar MAI pare că nu se sinchisește să acopere…

Poliția Vâlcea suferă la capitolul dotări, iar MAI pare că nu se sinchisește să acopere necesarul pentru ca polițiștii să-și desfășoare activitatea în condiții optime. O evaluare a situației din IPJ Vâlcea a determinat conducerea unității să facă o listă cu bunurile ce le sunt imperios necesare oamenilor legii pentru a putea acționa în diferite situații. Solicitarea a fost făcută către Consiliul Județean Vâlcea, care prin ATOP poate achiziționa echipamentul atât de necesar polițiștilor.

Se cer dotări pentru Siguranța Școlară

Una dintre structurile pentru care se cer dotări este Biroul de Siguranță Şcolară. Având în vedere că infracționalitatea în rândul elevilor crește vertiginos, iar cazurile de violență se înmulțesc, se consideră necesară intensificarea acțiunilor de prevenire. Sigur, dacă nu le combini cu o prezență activă a forțelor de ordine în preajma unităților de învățământ, atunci vom cheltui în zadar banii pe dotări. Iată lista cu necesarul de materiale/dispozitive solicitate de IPJ Vâlcea: Laptop, Intel I 3 sau InteI I 5 sau configuraţie echivalentă din punct de vedere al performanţei, Frecvenţă de bază 1,2-3,6 GHZ; Videoproiector, 3.800 lumeni, contrast 22.000:1; Flipchart magnetic 70 x 100 cm plus accesorii rotile. Pentru achiziționarea acestor materiale este estimat un buget de aproximativ 6.500 lei.

Poliția Animalelor nu are de “niciunele”

Partea de logistică este vitală pentru a interveni prompt în orice situație. Dar când pentru animalele abuzate/rănite nu se găsește nici măcar un pansament, o seringă sau o ață chirurgicală, atunci realizezi că înființarea acestei structuri a fost mai mult de imagine pentru unii politicieni. IPJ Vâlcea a făcut o listă amplă cu necesarul pentru ca polițiștii Biroului pentru Protecţia Animalelor să-și poată desfășura activitatea: se impune achiziţionarea unei truse medicale pentru acordarea primului ajutor, cât și un dispozitiv de citire a transponderelor, dispozitiv ce serveşte la identificarea proprietarului animalului. Astfel, IPJ Vâlcea mai solicită: cititor de microcipuri; termometru x 1 buc; stetoscop x 1 buc; iacaşă pentru contenţie cabaline x 1 buc; crosă contenţie câini x 1 buc; mucarniţă pentru contenţie bovine x 1 buc; mănuşă pentru capturarea felinelor; perfuzor pentru animalele aflate în stare de şoc/stare avansată de deshidratare x 10 buc; seringi; ace seringă de unică folosință; pensă hemostatică Pean curbă 20 CM X 1 buc/ pensă hemostatică Kocher dreaptă 20 cm x 2buc; fir de sutură resorbabil USP 4 75 CM cu ac rotund x 10 buc; aţă chirurgicală nr 7-70 Mx, 1 buc, aţă chirurgicală nr 5-70 M x 1 buc; portac Mathieu 17 cm x – Ace de sutură traumatice; faşă de tifon; bandaje elastice autoadezive. Pentru achiziţia materialelor, se estimează alocarea unui buget de aproximativ 6000 lei. 

Afișe, tricouri, geciși modernizări de sedii

În mediul rural, în special, bătrânii cad frecvent pradă escrocilor. De aceea, pentru activitatea Biroului Analiza şi Prevenirea Criminalității se cer 1500 de afişe informativ – preventive pe linia prevenirii înșelăciunilor, furturilor din gospodării, ce vor fi folosite în cadrul programelor de prevenire, afișe ce costă 2000 de lei, precum și 20 de tricouri inscripționate cu sintagma prevenirea criminalității, la un preț de 800 lei  
“Materialele vor fi folosite de poliţiştii vâlceni in cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în comunităţi, în cadrul activităţii curente pentru informarea populației şi pentru educaţia elevilor” – precizează conducerea IPJ Vâlcea.
Și pentru mascații care intervin în situații speciale se cer 23 de geci iarnă de intervenție, marca UF PRO, în valoare de aproximativ 34.500.
De asemenea, în final, conducerea Poliției Vâlcea solicită sprijinul autorităților județene pentru renovarea și modernizarea sediilor de poliție din mediul rural: “În vederea desfășurării activităților cu publicul, în condiții optime, vă rugăm a analiza oportunitatea acordării sprijinului pentru renovarea mai multor posturi de poliție comunale de pe raza judeţului Vâlcea, care se află într-o avansată stare de degradare”.