Microbuze electrice pentru 26 de unități de învățământ din Vâlcea

„Microbuze electrice pentru elevii din județul Vâlcea” este proiectul ce se implementează până în luna…

„Microbuze electrice pentru elevii din județul Vâlcea” este proiectul ce se implementează până în luna decembrie 2024 în județul nostru. Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Planul National de Redresare și Reziliență, 26 de unități de învățământ urmând a beneficia de microbuze electrice, facilitând accesul la educație de calitate al elevilor. 

Valoarea total a contractului de finanțare este de 35.905.346,40 lei, din care valoarea eligibil din PNRR este în cuantum 30.172.560,00 lei, iar valoarea TVA eligibil aferent este de 5.732.786,40 lei.

“Investiția va conduce la îmbunătățirea condițiilor de transport pentru un număr de 3.882 elevi din cele 26 de unități de învățământ situate în mediul rural, zone izolate sau defavorizate din perspectiva geografic sau socio- demografică, prin furnizarea a 26 microbuze școlare <verzi> (electrice), ecologice, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus, facilitând astfel accesul copiilor și tinerilor la educație, prin protejarea mediului înconjurător în același timp” – se arată în comunicatul de presă al PNRR.