STOP INCENDIILOR de VEGETAȚIE! 18 intervenții ale pompierilor din Vâlcea, în doar două zile (FOTO)

Acest articol se vrea a fi un semnal de alarmă pentru vâlcenii iresponsabili, care dau…

Acest articol se vrea a fi un semnal de alarmă pentru vâlcenii iresponsabili, care dau foc în continuu la pajiști, miriști, lăstăriș etc. Focul lăsat necontrolat se răspândește rapid și ajunge în păduri, pun în pericol zonele agricole, casele oamenilor și viețile acestora. Nu mai vorbim de fumul generat care este o sursa enormă de poluare. În ultimele două zile, pompierii din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitați în nu mai puțin de 18 situații, aproape 130 de hectare de teren fiind afectate de incendiile devastatoare.

Conform unei comunicări a ISU Vâlcea, în perioada 09 februarie 2024 – 10 februarie 2024, prin SNUAU 112, au fost recepționate 18 solicitări pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată în următoarele localități: 1 Rm. Vâlcea, 1 Glăvile, 1 Bunești, 2 Fârtățești, 1 Stoilești, 1 Bălcești, 1 Horezu, 1 Păușești, 1 Lădești, 1 Crețeni, 1 Șușwni, 1 Scundu, 1 Ghioroiu, 1 Alunu, 1 Slătioara, 1 Gradiștea, 1 Stroești.
În urma intervențiilor pompierilor militari s-a reușit salvarea a două case la Bunești, trei case și patru anexe la Horezu, precum și case la Bălcești.
Atenție! Aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate uneori cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum. De asemenea, nu este lipsit de importanţă efortul depus de personalul structurilor de intervenţie profesioniste pentru stingerea acestor arderi, efort care ar putea fi dirijat către intervenţia în alte situaţii în care cetăţenii se află în pericol” – atenționează ISU Vâlcea.