Energie verde la Poliția Vâlcea. Panouri fotovoltaice la 10 subunități de poliție

Odată cu creșterea prețurilor la energie, cam toate instituțiile de stat încearcă să implementeze proiecte…

Odată cu creșterea prețurilor la energie, cam toate instituțiile de stat încearcă să implementeze proiecte în domeniul energiei regenerabile. Chiar și Poliția Vâlcea face un pas în acest sens, deși condițiile în multe din secțiile din județ nu sunt chiar optime. Recent, conducerea IPJ Vâlcea a solicitat ajutorul autorităților județene pentru renovarea mai multor posturi de poliție comunale, care se află într-o avansată stare de degradare. Pe lângă renovări însă, la 10 subunităţi de poliţie din județ vor fi montate panouri fotovoltaice.

Se dorește astfel sporirea eficienței energetice și, evident, scăderea facturilor. Primele proceduri au fost deja făcute, în cursul anului 2023, fiind achiziţionate studiile de fezabilitate în scopul montării de panouri fotovoltaice la cele 10 subunităţi de poliţie ale IPJ Vâlcea.
“Prin realizarea măsurilor de eficienţă energetică asupra construcţiilor si instalaţiilor aferente se urmăreşte, după implementarea proiectului, ca lucrările ce urmează a fi efectuate sa conducă la creşterea performanţei energetice a clădirii, reducerea consumurilor energetice pentru încălzirea spaţiilor, în condiţiile asigurării şi menţinerii climatului termic în interior, ameliorarea aspectului urbanistic şi implicit creşterea aportului de imagine” – motivează conducerea IPJ Vâlcea.
Cele 10 subunități de poliție din Vâlcea unde vor fi montate panouri fotovoltaice sunt: Poliția Orașului Băbeni, Secția de Poliție Milcoiu, Secția de Poliție Zătreni, Secția de Poliție Măldărești, Secția de Poliție Sutești, Secția de Poliție Lăpușata, Postul de Poliție Budești, Postul de Poliție Valea Mare, Postul de Poliție Mihăești și Postul de Poliție Ionești.

Sursa foto: energymark.ro