Rădulescu amenință cu plângeri penale în urma atacurilor online de la Drăgășani

Situație tensionată la Drăgășani, acolo unde primarul în funcție a pierdut sprijinul partidului sub sigla…

Situație tensionată la Drăgășani, acolo unde primarul în funcție a pierdut sprijinul partidului sub sigla căruia a câștigat patru mandate. La sfârșitul săptămânii trecute, conducerea PSD Vâlcea a luat decizia de a dizolva biroul organizației locală a PSD Drăgășani, anunțând în același timp că, în cel de-al doilea municipiu din județ, social-democrații vor susține un alt candidat. Liderul pesediștilor vâlceni Constantin Rădulescu a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, de ce s-a ajuns la această situație, susținând că Nedelcu a pierdut încrederea electoratului și nu mai avea șanse de a câștiga încă un mandat. 

“La Drăgășani, la solicitarea organizației de partid și a Biroului Politic, a fost dizolvată organizația. Avem un grup de șapte colegi care au două obiective. Pe data de 15-16 februarie vom avea primiri în partid (peste 200 de oameni care vor fi primiți în PSD Drăgășani), pentru că oamenii au fost nemulțumiți de cum se desfășoară activitatea acolo. Prin decizia mea și prin tot ceea ce voi face eu, primarul Cristian Nedelcu va fi sprijinit în continuare în Consiliul Local fără nicio problemă pentru a-și duce proiectele la bun sfârșit. Este membru PSD și dacă dorește să rămână în continuare aici, rămâne în PSD. Niciodată nu voi vorbi de rău despre un coleg de-al meu de partid, dar la Drăgășani trebuie să câștigăm alegerile. La modul cum mergea până acum, nu se mai putea întâmpla asta. Doar schimbând total optica putem câștiga. Ei bine, vom avea primiri în partid, o analiză a tuturor organizațiilor locale constituite pe secții de votare, urmând ca până pe 31 martie să avem conferință de analiză și alegerea unui nou președinte. Iar biroul care se va constitui are ca obiectiv identificarea celui mai bun coleg din PSD Drăgășani, care să câștige primăria. Și deja avem cel puțin trei nume…” – a declarat Constantin Rădulescu, președintele PSD Vâlcea. 

Plângeri penale și excluderi din partid…

Deciziile drastice luate la nivelul organizației municipale nu le-au picat unor social-democrați din Drăgășani, care au lansat atacuri dure în spațiul public, mai exact pe rețelele de socializare, la adresa președintelui PSD Vâlcea și altor membri ai conducerii județene. Constantin Rădulescu spune că știe cine se află în spatele acestor ofensive și că urmează să se adreseze organelor de cercetare penală.   

“Știm cine este în spatele acelor conturi. Deja s-a formulat un material care se va înainta Parchetului. Cele două pagini de pe care se distribuie acele porcării, că nu le pot numi altfel, cu atac la persoană, cu caricaturi, cu tot felul de prostioare sunt chestiuni care pentru noi nu contează. Am raportat și vom raporta acele pagini. Organizația PSD Vâlcea, organizația PSD Drăgășani și alte organizații nu vor sta niciodată într-un singur om. Nu facem partid pentru un grup de interese locale, nu facem partid pentru ca cineva să aibă de unde candida. PSD este al echipei, nu al unui singur om. Știu cine face toate acele mizerii pe Internet, dar vor răspunde legal. Bineînțeles că se impune excluderea, dar asta o va face Comisia de Integritate și organizația locală” – a explicat liderul PSD Vâlcea.