FOTO. Peste 180 de amenzi, ieri, pe șoselele din Vâlcea

Acțiuni de amploare ieri, 14 februarie a.c., ale polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție…

Acțiuni de amploare ieri, 14 februarie a.c., ale polițiștilor rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea pe DN 7, DN 64, DN 67, DN 67B, DN 65C, DN 73C, precum și pe DJ/DC din județ. Oamenii legii au vizat, ca de fiecare dată, reducerea riscului rutier și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

“În contextul acțiunii au fost legitimate 214 de persoane, au fost controlate 197 de autovehicule și au fost efectuate 77 de testări cu aparatele de testare a concentrației de alcool și droguri.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 184 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea dispozițiilor legale privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 32.000 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce 10 permise de conducere, dintre care 5 pentru depășirea limitei legale de viteză, 2 pentru neacordare de prioritate, 1 pentru consum de alcool la volan și 2 pentru alte abateri

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare și au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere” – informează IPJ Vâlcea.

sursă foto: IPJ Valcea