Alți doi braconieri au picat în “plasa” polițiștilor din Vâlcea

Poliția Vâlcea a dat, anul acesta, startul “vânătorii” braconierilor piscicoli. Noua conducere a IPJ prioritizează…

Poliția Vâlcea a dat, anul acesta, startul “vânătorii” braconierilor piscicoli. Noua conducere a IPJ prioritizează eradicarea acestui fenomen care efectiv a luat amploarea în ultimii ani. Zilele trecute, o nouă acțiune a avut loc pe râul Olt și, așa cum era de așteptat, au “picat” doi bărbați care pescuiau ilegal. Totul s-a întâmplat ieri, 18 februarie 2024, braconierii prinși fiind din județul Olt. Ei s-au ales cu dosare penale și cu bunurile confiscate.

“În urma verificărilor efectuate, au fost depistați în flagrant delict, în localitatea Drăgoești, 2 bărbați, de 36 și 43 de ani, din localitatea Dobroteasa, județul Olt, care pescuiau ilegal și cu unelte neautorizate pe râul Olt, lacul de acumulare Zăvideni.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 modificată, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au fost confiscate următoarele bunuri: o barcă pneumatică, o țepușă metalică de pescuit și un harpon pneumatic, bunuri cu o valoare de aproximativ 3.000 lei” – informează IPJ Vâlcea.