Cal supus la rele tratamente într-o pădure din Vâlcea

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat în data de 16 februarie 2024, în cazul…

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat în data de 16 februarie 2024, în cazul unui cal supus la rele tratamente. Astfel s-a aflat că animalul a fost vândut în două rânduri fără documentele necesar, iar ultimul proprietar l-a suspus unor chinuri groaznice într-o pădure din comuna Cernișoara, județul Vâlcea. Este vorba despre un bărbat 28 de ani, din localitate.

“A fost suprins că ar fi pus la cal să tragă o piatră, într-o pădure din localitatea Cernișoara, după ce cumpărase exemplarul cabalin de la un alt bărbat din localitatea Oteșani, fără documente sanitar – veterinare, acesta vânzându-l la rândul său, în aceeași manieră, către o  altă persoană, din localitatea Oteșani.

Astfel, bărbații în cauză au fost identificați și sancționați contravențional conform prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, cuantumul sancțiunilor aplicate fiind de 13.600 de lei.

Atragem atenția asupra faptului că abuzul în utilizarea animalelor, faptă prevăzută de Legea 205/2004 privind protecția animalelor se sancționează cu amendă de la 3.000 de lei la 12.000 de lei” – precizează Poliția Vâlcea.