FOTO/VIDEO. Rezultatele raziei cu mascații, de aseară, din Vâlcea

A fost razie cu efective mărite, seara trecută, atât în municipiul Râmnicu Vâlcea, cât și…

A fost razie cu efective mărite, seara trecută, atât în municipiul Râmnicu Vâlcea, cât și în județ. Pe lângă agenții rutieri și cei de la ordine publică, conducerea IPJ Vâlcea i-a scos în stradă și pe mascați, iar lor li s-au alăturat și jandarmii.

“În activități au fost angrenați polițiști din cadrul mai multor structuri și  subunități din județ, aceștia desfășurând acțiuni pe mai multe linii de muncă, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, pentru descurajarea elementelor infracționale și pentru combaterea fenomenelor cu impact stradal” – informează Poliția Vâlcea.

Acțiunea a fost una amplă, fiind legitimate nu mai puțin de 703 persoane, verificate 614 autovehicule și efectuate 190 de testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri. Evident că au fost descoperite și nereguli, motiv pentru care s-au dat 341 de amenzi, în valoare totală de 79.005 lei.

“Din totalul sancțiunilor, 323 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului circulației rutiere pe drumurile publice, 9 au fost conform prevederilor Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 9 la alte acte normative. Ca măsură complementară, polițiștii au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce  13 permise de conducere, dintre care 6 pentru depășirea limitei legale de viteză, 2 pentru neacordare de prioritate, 1 pentru consum de alcool la volan și 4 pentru alte abateri” – mai anunță IPJ Vâlcea.

De asemenea, au fost descoperite și 6 infracțiuni, respectiv 2 la regimul rutier, 3 pe linie de piscicultură și 1 pentru alte fapte. Spre exemplu un tânăr de 28 de ani din Râmnicu Vâlcea a fost testat cu drugtestul și aparatul a scos la iveală indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. El a fost dus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.
Un alt bărbat de 63 de ani, tot din municipiu, s-a urcat beat la volan. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0, 83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.