Avertismentele PNL Vâlcea pentru primarii liberali care vor să “dezerteze”

Alegerile locale au fost devansate, în urma comasării lor cu cele europarlamentare, motiv pentru care…

Alegerile locale au fost devansate, în urma comasării lor cu cele europarlamentare, motiv pentru care “mașinăriile” de partid au fost deja puse în funcțiune. Primarii sunt acum în prim-plan, pentru că sunt cei care trebuie să tragă tare nu doar să mai câștige un mandat și majoritatea în consiliile locale, ci trebuie să convingă cetățenii să voteze lista PSD – PNL la europarlamentare. Situația este destul de ingrată, cel puțin pentru unii edili liberali din județul Vâlcea care și-ar fi anunțat intenția de a “dezerta” din PNL și de a candida din partea PSD. Dacă vor schimba partidul e posibil să își piardă mandatul. Deoarece, constituțional, mandatul aleșilor locali se termină la finalul lunii septembrie.

“În cazul în care primarii vor pleca de la un partid vor rămâne, în primul rând, fără activitate din mai până în octombrie când vor depune jurământul. Nu vor mai putea intra în primărie, își vor pierde salariile și nu în ultimul rând e posibil să rămână și fără pensie pentru mandatul trecut. Pentru că, din câte știu eu, pensia primarilor este pe mandat, nu este pe contributivitate la ani. În condițiile actuale, cei care se gândesc să plece de la un partid la altul, vor avea mari deservicii pentru că se va modifica Codul administrativ și asta va fi sancțiunea” – a avertizat vineri, într-o conferință de presă, deputatul PNL Vâlcea Laurențiu Cazan.

În altă ordine de idei, luptele acerbe dintre liberali și pesediști pentru primării vor fi mai puțin credibile, în condițiile în care candidații PNL și PSD sunt nevoiți să meargă mână-n mână pentru ca partidele lor să câștige alegerile europarlamentare. Electoratul, cel puțin din mediul rural, va fi destul de bulversat când va merge la vot, iar AUR ar putea câștiga teren chiar dacă, la prima vedere, această comasare a alegerilor a fost făcută special pentru a-i “faulta” pe extremiști.