FOTO/UPDATE. Persoană carbonizată într-un incendiu de vegetație la Vâlcea

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, incendiul a fost pus de doi soți. Din păcate, flăcările au…

UPDATE: Potrivit ultimelor informații, incendiul a fost pus de doi soți. Din păcate, flăcările au surprins-o pe femeie în livadă, ea arzând de vie. Victima se pare că a mers în livadă în încercarea de a stinge focul.

Inevitabilul s-a produs! Zeci de incendii de vegetație au avut loc, în ultima perioadă, în județul Vâlcea. În ciuda avertismentelor pompierilor și a autorităților locale, vâlcenii au continuat să-și igienizeze terenurile punând foc vegetației uscate. Și iată că într-un astfel de incendiu, o persoană și-a pierdut viața. Incidentul a avut loc azi, 23 februarie 2024, în localitatea Glăvile, județul Vâlcea. Focul se manifestă pe mai bine de 5 hectare de teren, iar într-o livadă o femeie a fost găsită carbonizată.

“Pompierii militari vâlceni au fost solicitați, cu puțin timp în urmă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată, în localitatea Glavile. Din spusele apelantului, o persoană ar fi fost surprinsă de incendiu. S-au deplasat de urgență la locul evenimentului forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Drăgășani, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Din nefericire, la locul intervenției a fost găsită o persoană de sex feminin, decedată (carbonizata).
Incendiul se manifesta pe o suprafață de cca 5 ha, iar în acest moment este localizat. Se acționează pentru lichidarea acestuia” – informează purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru.

foto ilustrativ