Primarul Gutău refuză campania alături de PNL la europarlamentare

Disensiunile dintre social-democrați și liberali sunt tot mai vizibile la Vâlcea, asta în ciuda faptului…

Disensiunile dintre social-democrați și liberali sunt tot mai vizibile la Vâlcea, asta în ciuda faptului că la nivel național s-a luat decizia ca PSD și PNL să meargă pe liste comune la alegerile europarlamentare. Și cum acest scrutin s-a comasat cu alegerile locale, ei bine pesediștii și liberalii sunt nevoiți să meargă în campanie cot la cot. Numai că, lucrurile par complicate în județul nostru. Nu doar că cele două tabere se urăsc de moarte și își aruncă acuzații grave (mai mult din partea liberalilor), dar nici nu au de gând să colaborare în niciun fel. Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că nu va face campanie Partidului Naţional Liberal pentru alegerile europarlamentare din vară. Gutău, după cum bine se știe, va candida pentru un nou mandat de primar din partea Partidului Social Democrat.

„Nu voi face campanie (PNL-ului – n.r.). Eu voi face campanie pentru PSD. Atât! Deci PSD… (…) De rău, de bine, Rădulescu, uitaţi-vă în judeţ cum arată judeţul. Arată impecabil. (…) Eu fac campanie PSD-ului. Dacă cineva când merge şi vede unul de la PSD va merge şi va vota şi partea respectivă… ” – a declarat primarul din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Edilul municipiului a candidat, la ultimele două mandate, din partea Partidului Ecologist Român (PER). Anul trecut însă, pesediștii au anunțat că Gutău va fi cooptat în rândurile PSD, va prelua organizația municipală și va candida pentru un nou mandat din partea Partidului Social Democrat.
„Am avut o întâlnire cu 350 de oameni, în care am chemat toţi primarii, viceprimarii, consilierii locali, consilierii judeţeni de la PER şi o parte din liderii din oraş. L-am chemat şi pe domnul Costi Rădulescu, că aşa mi se pare de bun simţ, să avem o întâlnire şi să le spun oamenilor că vreau să merg pe direcţia respectivă, să-i invit să mă urmeze. Vreau să vă spun că am rămas surprins. În proporţie de 95%, 96 % după aprecierile mele, toţi vin alături de mine. (…) Există o singură localitate în care avem primar şi în care poate nu sunt compatibili – Runcu, dar şi acolo s-a convenit foarte clar că primarii noştri vor fi primari din partea PSD-ului” – a mai spus Gutău.