VÂLCEA. Transportatorii, la control! 110 permise reținute și peste 1.000 de amenzi

În perioada 19 – 25 februarie a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea…

În perioada 19 – 25 februarie a.c, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au desfășurat acțiunea coordonată la nivel național – „TRUCK&BUS”, care a vizat prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), la care România este parte.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate 1.128 de autovehicule, fiind aplicate 1.064 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 175.560 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 361 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Ca măsură complementară, au fost reținute 110 permise de conducere și retrase 43 de certificate de înmatriculare.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 110 permise de conducere (36 pentru viteză neregulamentară, 35 pentru depășire neregulamentară, 5 pentru consumul de alcool la volan, 7 pentru neacordarea prioritatea vehicule/pietoni și 27 pentru alte abateri). Totodată, au fost constatate 6 infracțiuni la regimul rutier.