Tinerii din Vâlcea care au violat o fată în grup, condamnați la ani grei de închisoare

Au supus o tânără la pervesiuni sexuale și au abuzat-o pe rând, iar acum își…

Au supus o tânără la pervesiuni sexuale și au abuzat-o pe rând, iar acum își primesc pedepsele. Este vorba despre patru tineri din județul Vâlcea, care anul trecut au fost arestați sub acuzația de viol. Ulterior, ei au fost trimiși în judecată, iar ieri, 27 februarie 2024, au fost condamnați la ani grei de închisoare. 

F.F.M. (minor la data comiterii faptei), Vasile M., Sandu H. și Andrei Darius R.,cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani, au fost arestați în luna ianuarie 2023 pentru comiterea infracțiunii de viol. Asta după ce anchetatorii din Vâlcea au descoperit că ei au abuzat sexual o tânără de 19 ani, din comuna Roești. Violul s-a petrecut în noaptea de 17 spre 18 decembrie 2022, când inculpații au mințit-o pe tânără că o duc la o discotecă din Berbești, iar ulterior au mers la locuința din Horezu a unuia dintre ei unde au violat-o în grup. De menționat este faptul că fata se cunoștea cu unul din cei patru indivizi, cu care a și ieșit la întâlniri, și de aici încrederea de a merge cu ei la distracție. Însă, inculpații au profitat de starea ei (fata era atunci elevă a unei școli speciale din județ), au imobilizat-o și au abuzat-o o noapte întreagă. 

Întreaga poveste a ieșit la iveală după aproximativ o săptămână, când tânăra a dezvăluit ororile la care a fost supusă și a depus o plângere la Poliție, în urma căreia s-a deschis un dosar penal. Toți făptașii au fost identificați, iar ulterior polițiștii au descins la casele acestora pentru a căuta dovezi care să le demonstreze vinovăția. 

Condamnările…

Cei patru tineri acuzați de viol au stat, anul trecut, mai bine de 7 luni în arest preventiv, ulterior fiind puși sub control judiciar. Între timp, ei au și fost trimiși în judecată pe rolul Judecătoriei Horezu. După zece termene, inculpații majori au fost condamnați la închisoare cu executare, în timp ce minorul va merge într-un centru de detenție. Astfel, Vasile M., Sandu H. și Andrei Darius R. au primit pedepse de câte 6 ani de închisoare cu executare și le-au fost interzise mai multe drepturi civile, printre care și dreptul de a se apropia de victima lor. Minorul F.F.M. a primit ca pedeapsă “măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pentru o perioadă de 3 (trei) ani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol”. 

În proces, tânăra abuzată sexual s-a constituit și parte civilă, iar instanța a decis ca inculpații să plătească daune morale a câte 50.000 de lei fiecare și câte 750 de lei daune materiale. 

“În baza art. 399 alin. 1 C.proc.pen. menţine măsura preventivă a controlului judiciar pentru inculpațiiii majori: M. Vasile, H. Sandu și R. Andrei Darius până la momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri sau, după caz, până la următoarea verificare a măsurii, dar nu mai mult de 60 de zile”. Așadar, decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.