S-a semnat contractul. Clădirea Maternității Râmnicu Vâlcea, reabilitată cu 12 milioane de euro

În proiectul ce se va implementa în scut timp sunt prevăzute lucrări de reabilitare a…

În proiectul ce se va implementa în scut timp sunt prevăzute lucrări de reabilitare a clădirii, de la subsol până la ultimul etaj. Vor fi schimbate instalațiile electrice și sanitare, montate de instalații de securitate la incendiu, schimbată tâmplăria și înlocuite lifturile. De asemenea, în secții vor avea loc recompartimentări astfel încât să se răspundă necesităților pacienților și a cadrelor medicale. Clădirea va beneficia și de panouri fotovoltaice pentru a dobândi independență energetică.
“A fost semnat contractul pentru reabilitarea clădirii Maternității din Râmnicu Vâlcea. Este un contract semnat cu ADR Sud – Vest Oltenia cu o valoare de aproape 12 milioane de euro. Pe 7 martie vor veni cei de la ADR pentru a ne preda contractul” – a anunțat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

După cum bine se știe, anul trecut a fost modernizată și Secţia ATI a Maternităţii din Râmnicu Vâlcea, cu fonduri din bugetul judeţului, o investiţie care s-a ridicat la peste 800.000 de lei. De asemenea, în ultimii ani la clădirea acestei unități spitalicești a fost consolidată, s-au reabilitat sălile de naștere și ambulatoriul secţiei de Oncologie.

Și Secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean Vâlcea a fost renovată. Părinţii dintr-o comunitate online, Asociaţia LaPrimulBebe, au organizat strângere de fonduri la care au participat şi firme, fiind adunată suma de 415.000 Euro în cadrul campaniei umanitare de 6 zile BunVenit. În total au fost renovate 27 de încăperi din secţia de 708 de metri pătraţi, printre care 10 saloane, camera de gardă, camera de ecograf, izolatoarele de terapie şi post-terapie, camerele medicilor şi ale asistentelor, băile, camerele tehnice şi de depozitare şi sălile de aşteptare.