VÂLCEA. Dosare penale pentru braconaj piscicol. Sute de kilograme de pește, plase și o barcă au fost confiscate…

Două dosare penale au fost întocmite, zilele trecute, de polițiștii vâlceni unor braconieri. Pe unul…

Două dosare penale au fost întocmite, zilele trecute, de polițiștii vâlceni unor braconieri. Pe unul l-au prins chiar în fapt, în timp ce pe altul l-au depistat în trafic având în autoturism peștele braconat, dar și ustensilele folosite. 

Polițiștii au mai întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii unei infracțiunii prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 modificată, privind pescuitul și acvacultura, după ce au descoperit plase băgate în apele râului Olt și sute de kilograme de pește. Ulterior au descoperit că braconierul era un bărbat din Prundeni. Oamenii legii au confiscat următoarele bunuri: 21 de plase de pescuit, 217 de kg de pește, diverse specii, bunuri cu o valoare de aproximativ 9.500 lei.

Ieri, 1 martie 2024, un alt bărbat de 29 de ani, de data aceasta din Ionești, s-a ales cu dosar penal după ce a fost depistat de polițiști în timp ce transporta pește, pescuit ilegal.   

În urma controlului efectuat autoturismului polițiștii au descoperit două plase de pescuit de tip plurifilament, o barcă pneumatică și 22 de kg de pește, pentru care bărbatul nu deținea documente specifice.

“În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că bărbatul ar fi pescuit peștele din zona barajului din comuna Ionești, fără a deține documente în acest sens. Polițiștii au dispus confiscare peștelui și ridicare în vederea confiscării a bunurilor folosite la săvârșirea infracțiunii, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor prevăzute de ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 23 din 5 martie 2008 privind pescuitul şi acvacultura” – precizează IPJ Vâlcea.