Bărbat din Râmnicu Vâlcea reținut la Aiud. A jefuit o chilie a unui lăcaș de cult

În flagrant a fost prins un bărbat de 42 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în…

În flagrant a fost prins un bărbat de 42 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în timp ce fura din chilia unui lăcaș de cult din localitatea Râmeț. Polițiștii din Aiud au descoperit că râmniceanul a sustras 120 de euro și 250 de lei. Bărbatul a fost reținut timp de 24 de ore.

Incidentul a avut loc duminică, 3 martie 2024, când polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au depistat, în flagrant delict, un bărbat de 42 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, imediat după ce ar fi sustras o sumă de bani, dintr-o chilie a unui lăcaș de cult din localitatea Râmeț.

Râmniceanul s-ar fi deplasat în zona lăcașului de cult împreună cu un adolescent de 15 ani, ei apelând la mila publică. Mai precis, erau cerșetori.

Ulterior, bărbatul s-a gândit să facă rost de bani mult mai rapid și ar fi forțat un geam de la o chilie lăsat întredeschis. Din interiorul uneia ar fi sustras 120 de euro și 250 de lei.

Întregul prejudiciu a fost recuperat, iar față de bărbat a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, urmând ca azi, 4 martie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate.