Amenzi, dosare penale și confiscări pe râul Olt. Braconierii, în vizorul IPJ Vâlcea…

Continuă acțiunile de amploare pe râul Olt, la Vâlcea. Duminică, martie a.c., polițiștii de ordine publică…

Continuă acțiunile de amploare pe râul Olt, la Vâlcea. Duminică, martie a.c., polițiștii de ordine publică și cei de la Secția nr. 4 Prundeni, cu sprijinul unui reprezentant al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vâlcea, au plecat la o nouă partidă de “vânătoare” a braconierilor piscicoli. “Prada” a fost bogată, potrivit bilanțului final.

“În urma verificărilor efectuate, au fost depistați în flagrant delict, în localitățile Orlești și Drăgoești și municipiul Drăgășani, mai multe persoane care pescuiau ilegal și cu unelte neautorizate pe râul Olt.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.200 lei, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 modificată, privind pescuitul și acvacultura.

De asemenea, au fost confiscate următoarele bunuri: 11 plase de pescuit și cantitatea de 68 kg de pește specia crap, bunuri cu o valoare de aproximativ 9.740 de lei” – informează IPJ Vâlcea.