Produs din LIDL, contaminat cu o substanță toxică, retras de pe rafturi

Magazinul Lidl a anunțat retragerea de la comercializare a produsului „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”…

Magazinul Lidl a anunțat retragerea de la comercializare a produsului „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” (vezi foto jos).

Potrivit unei informări a ANSVSA, motivul retragerii ar fi că produsul respectiv conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină. Patulina (micotoxina) este o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății si care poate duce la greață, vărsături și indigestie, potrivit sursei.

„Producătorul Molkerei Gropper GmbH & Co. KG recheamă produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL”, cu fructe roșii, având data de expirare 12.03.2024. Produsul la care face referire această rechemare conține suc de aronia, care este contaminat cu patulină. Patulina (micotoxina) este o substanță produsă de mucegaiuri care dăunează sănătății si care poate duce la greață, vărsături și indigestie” – spun reprezentanții Lidl.

Prin urmare, clienții nu trebuie să consume produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii. Lidl România a reacționat imediat și a retras produsul afectat de la vânzare, anunțând clienții că pot returna produsul în toate magazinele din țară. Contravaloarea produsului, va fi, desigur, returnată, chiar și fără prezentarea bonului fiscal.

Conform sursei, numai produsul „Solevita Smoothie Red Genius, 250mL” sortimentul cu fructe roșii cu data de expirare 12.03.2024 este afectat de retragerea producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Alte produse ale producătorului Molkerei Gropper GmbH & Co. KG vândute de Lidl ROMANIA nu sunt afectate de rechemare.