FOTO. Amenzi de peste 165.000 lei pe drumurile din Vâlcea, weekend-ul trecut

11 dosare penale întocmite şi peste 650 de amenzi aplicate de polițiștii vâlceni, weekend-ul trecut….

11 dosare penale întocmite şi peste 650 de amenzi aplicate de polițiștii vâlceni, weekend-ul trecut.

Acțiunile au avut loc pe toate drumurile publice din Vâlcea, fiind legitimate 853 de persoane, efectuate 375 testări cu aparatele etilotest și DrugTest și verificate 768 de vehicule. Cum era de așteptat, s-a lăsat și cu amenzi. Polițiștii vâlceni au dat 683 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, în valoare de aproximativ 167.135 lei.

“Dintre totalul acestora, 214 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru depășire neregulamentară, 43 pentru abateri ale biciliștilor, 10 pentru consum de alcool, 2 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni și 399 pentru alte nereguli.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 65 de permise de conducere (27 pentru viteză excesivă, 13 pentru consumul de alcool la volan, 15 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, iar 8 pentru alte abateri).

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

Au fost întocmite 11 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic, dintre care, 5 fiind pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 4 pentru consumul de băuturi alcoolice sau alte substanțe la volan și 2 pentru punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat” – precizează IPJ Vâlcea într-un comunicat de presă.