FOTO. Contrabandist prins în flagrant pe Valea Oltului. Transporta aproape 50.000 de țigarete

Circula dinspre Vâlcea și mergea către Sibiu în momentul în care a fost depistat în…

Circula dinspre Vâlcea și mergea către Sibiu în momentul în care a fost depistat în trafic de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. Oamenii legii au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii ilegalităților din domeniul fiscal, pe DN 7, Valea Oltului.

Astfel, ieri, 11 martie 2024, în jurul orei 11.00, la km. 245, în afara localității Boița, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară, platformă transport auto, care circula pe direcția Vâlcea –Sibiu, încărcată cu profile PVC.

Potrivit IPJ Sibiu, conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 20 de ani, era însoțit de trei pasageri, un bărbat și două femei, adulți, toți cetățeni străini.

În urma controlului efectuat în interiorul autoutilitarei, dar și asupra profilelor PVC, polițiștii au descoperit peste 48.100 de țigarete care nu aveau aplicate timbrele fiscale ce atestă plata taxelor și accizelor pe teritoriul României.

Prejudicial creat se ridică la 23.644 de lei. Țigaretele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În baza celor constatate în flagrant delict, la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, s-a deschis un dosar penal în care, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, în conformitate cu prevederile articolul 270, aliniatul 2, litera a) din Legea nr. 80/2006 din Codul Vamal.