Trei animale au murit într-un incendiu la Fârtățești

Trei animale moarte, un fânar ars în totalitate și proprietarul transportat la spital. Este bilanțul…

Trei animale moarte, un fânar ars în totalitate și proprietarul transportat la spital. Este bilanțul unui incendiu ce a avut loc aseară, 11 martie a.c., într-o gospodărie din comuna Fârtățești. ISU Vâlcea a trimis la locul evenimentului forțe din cadrul Gărzii de Intervenție Măciuca, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

“La sosirea echipajelor operative, ardea generalizat un adăpost de animale pe o suprafata de circa 50 mp (la partea superioară erau depozitate furaje), fără pericol de extindere la casa de locuit sau anexe. 

Animalele (caprine) au fost evacuate de către proprietar. Pe timpul operațiunilor de intervenție, proprietarul a suferit un atac de panică, a fost evaluat și monitorizat de către echipajul SMURD, ulterior refuzând transportul la spital.

Incendiul a fost localizat și lichidat, în limitele găsite, în jurul orei 23:00. A ars suprastructura din lemn a anexei gospodărești (fânar/depozit de animale), cu suprafața de aproximativ 50 de mp, 5 tone de plante furajere și, din nefericire, 3 animale au fost găsite decedate (intoxicate cu fum). Cauza probabilă este în curs de stabilire” – precizează căpitanul Sorin Albinaru, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea.

foto ilustrativ