VIDEO. Discuții la Ministerul Transporturilor despre drum expres, autostradă, aerodrom, drumuri naționale și sensuri giratorii…

Infrastructura rutieră este un punct fierbinte la Vâlcea, în condițiile în care în acest moment…

Infrastructura rutieră este un punct fierbinte la Vâlcea, în condițiile în care în acest moment nu există o soluție concretă și palpabilă pentru legarea municipiului capitală de județ de autostrada Sibiu – Pitești. Practic, Râmnicu Vâlcea este marginalizat în acest moment, pentru că infrastructura mare ne ocolește. În aceste condiții, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a căutat răspunsuri la Ministerul Transporturilor, punând pe masa ministrului toate aceste probleme și multe altele legate de județ și de proiectele pe care le are în plan în viitorul apropiat.

“Mi-am dorit și am obținut o întâlnire de lucru cu domnul ministru Sorin Grindeanu, întâlnire în urma căreia să oferim informații privind stadiul la zi al proiectelor desfășurate de Ministerul Transporturilor, în județul nostru.

Sunt lucruri bune pe care le face ministerul în Vâlcea, dar și lucruri la care împreună trebuie să lucrăm, pentru că nici autostrada și nici drumurile naționale nu trec pe deasupra județului.

În cadrul întâlnirii pe care am avut-o marți, 19 martie, cu domnul ministru Sorin Grindeanu, am discutat despre autostrada Sibiu-Pitești, despre solicitarea noastră cu privire la realizarea unor noduri de circulație în zona Perișani și Câineni, dar și despre al „șaselea” segment al autostrăzii – drumul de legătură cu Râmnicu Vâlcea.

I-am solicitat domnului ministru predarea rapidă a porțiunii din DN 65C, de la Popești, în vederea amenajării unui sens giratoriu, la intersecția cu DJ 677F. Așa cum am procedat și la Mihăești, vom realiza această investiție cu bani de la Consiliul Județean Vâlcea.

Un alt subiect abordat a fost stadiul lucrărilor la varianta ocolitoare a Râmnicului, remedierea calamităților produse pe DN 7CC – Centura Călimănești, dar și alte lucrări care ar trebui realizate pe drumurile naționale din Vâlcea.

În finalul întâlnirii, l-am informat pe domnul ministru și despre intenția noastră de a amenaja, în parteneriat cu Primăria Budești, a unui aerodrom în această localitate. Am primit asigurări că acest proiect va fi susținut de minister și vor fi soluționate, cu celeritate, toate solicitarile noastre cu privire la avize și alte proceduri legale.

A fost o întâlnire de lucru aplicată și constructivă. Îi mulțumesc domnului ministru Sorin Grindeanu pentru disponibilitatea de a ne primi și de a ne răspunde, punctual, la toate întrebările noastre” – declară președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.