VIDEO. INCIDENTE GRAVE în liceele din RÂMNICU VÂLCEA. Bătăi și elevi evacuați în urma folosirii unor “obiecte periculoase”

Situație disperată în municipiul Râmnicu Vâlcea. Cazurile de violență din unitățile de învățământ au cunoscut…

Situație disperată în municipiul Râmnicu Vâlcea. Cazurile de violență din unitățile de învățământ au cunoscut o creștere îngrijorătoare, în ultima perioadă. Practic, s-a ajuns ca în fiecare zi să existe cel puțin 1-2 cazuri de bătăi în școli. Și fenomenul de „bullying” a ajuns la un nivel greu de imaginat, iar, ca de fiecare dată, autoritățile sunt depășite de situație. Efectiv nu sunt luate măsuri concrete și ferme pentru ca numărul acestor incidente de violență să scadă. Deja nu mai este niciun dubiu că întâlnirile acelea preventive ale Poliției Vâlcea sunt “apă de ploaie” și în cazul violențelor din școli, dar și a consumului de droguri printre elevi. Vom prezenta azi doar două cazuri concrete din două licee din municipiul Râmnicu Vâlcea, deși ele sunt mult mai multe. Însă nu sunt prezentate publicului, sunt ținute ascunse de autorități, iar când jurnaliștii află și pun întrebări, primesc răspunsuri vagi și neconcludente. Factorii de decizie din acest județ pare că sunt într-o stare de negare continuă sau de nepăsare.

În cursul săptămânii trecute, au avut loc două incidente grave sau cel puțin atât am reușit noi să aflăm. Unul a avut loc la Liceul Economic, iar altul la Colegiul Național “Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea. Despre cazul fetelor care s-au “păruit” în baia de la Economic au scris și colegii noștri de la Vocea Vâlcii. Incidentul a avut loc joia trecută, iar una din fetele implicate, bătăușă mai precis (vezi video jos), este în atenția DGASPC Vâlcea după ce părinții săi au mărturisit că ea a plecat de acasă și nu au ce să-i facă. Adolescenta este scăpată de sub control și nu este la prima abatere. Ea creează probleme tot timpul, iar acum s-a ales cu o cercetare penală. “La nivelul Biroului Siguranță Școlară se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, în vederea clarificării situației de fapt și dispunerii măsurilor legale care se impun” – ne-a transmis vag IPJ Vâlcea.

Cel de-a doilea incident a avut loc la Colegiul Național “Alexandru Lahovari”, tot săptămâna trecută. Trei elevi de clasa a XI-a au intrat în vizorul Poliției Vâlcea după ce au folosit, într-o baie de la etajul doi, un spray cu piper sau lacrimogen (autoritățile au refuzat să dezvăluie acest aspect), fiind necesară evacuarea unei clase întregi și a elevilor ce se aflau în momentul acela la toaletă. Tinerii au acuzat stări de sufocare, iar conducerea colegiului a sunat imediat la 112. Vinovații au fost văzuți pe camerele de supraveghere de pe hol și chiar și așa au negat incidentul. Șocant este faptul că părinții acestora, chemați la școală, au dat o importanță minoră incidentului, fiind chiar revoltați că se fac cercetări. Până una alta, băiatul care a dat cu spray este cercetat, conform Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, “sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase în vederea clarificării situației de fapt și dispunerii măsurilor legale care se impun”, iar ceilalți doi pentru complicitate.