Escrocherie cu polițe RCA în VÂLCEA. Mascații au descins la sediile unor firme

Șase percheziții domiciliare au avut loc azi, 28 martie a.c., în județele Vâlcea și Argeș, într-un…

Șase percheziții domiciliare au avut loc azi, 28 martie a.c., în județele Vâlcea și Argeș, într-un dosar instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani. Vizitate de mascați au fost sediile și puncte de lucru a 2 societăți comerciale, respectiv, una din județul Vâlcea și una din județul Argeș. Anchetatorii cercetează săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată. 

“Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2022, persoanele bănuite ar fi întocmit în fals mai multe poliție de asigurare obligatorie RCA ale autovehiculelor aparținând societăților comerciale, pentru a fi prezentate polițiștilor în eventualitatea unui control de către conducătorii auto care efectuau transport de persoane, pentru societățile comerciale respective.

În urma activităților desfășurate au fost descoperite și indisponibilizate mai multe medii de stocare și înscrisuri ce prezintă interes pentru cauză.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani, pentru administrarea întregului probatoriu și dispunerea măsurilor legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș și ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, precum și al luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Vâlcea și Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumţia de nevinovăţie” – informează IPJ Vâlcea.