VIDEO. E o certitudine! Drumul Loviștei va fi modernizat printr-un proiect de peste 180 milioane lei

Drumul care poate pune capăt coșmarului șoferilor care tranzitează Valea Oltului va fi modernizat. Această…

Drumul care poate pune capăt coșmarului șoferilor care tranzitează Valea Oltului va fi modernizat. Această șosea a fost preluată de Consiliul Județean Vâlcea și transformată în drum județean în vederea reabilitării și modernizării, pentru că ani de zile guvernanții nu au fost în stare în atâți ani să facă nimic. Cel care a luat “taurul de coarne”, cum se spune, a fost președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, care a demarat procedurile de preluare, iar apoi, împreună cu echipa sa, a făcut proiect și a obținut finanțare. Acesta a anunțat ieri, 27 martie 2024, că a semnat contractul pentru Drumul Loviștei, iar acum urmează licitația pentru proiectare și execuție.

“Zi istorică, pentru Țara Loviștei și județul Vâlcea! Am fost astăzi, la Guvernul României, unde m-am întâlnit cu domnul Marcel Ciolacu, Prim-ministrul României. M-am bucurat să-l revăd într-o zi importantă pentru noi, cea în care am semnat contractul de finanțare pentru modernizarea Drumului Loviștei.

M-a felicitat pentru această reușită și m-a asigurat că ne putem baza mereu pe sprijinul său în realizarea proiectelor de dezvoltare a județului.

Tot astăzi (27 martie – n.r.), am fost la Ministerul Dezvoltării, unde m-am întâlnit cu domnul secretar de stat Alexandru Stoica, care ne-a înmânat contractul de finanțare pentru această investiție mult așteptată de vâlcenii din Țara Loviștei.

Proiectul, în valoare totală de cca 180 milioane lei, cuprinde modernizarea DJ 703 H, drum care porneşte de la limita cu județul Argeș și traversează comunele Perișani, Titești, Boișoara și Câineni, până la intersecția cu DN 7.

Prin proiect, pe lângă asfaltarea celor 31,6 km cât măsoară drumul, se vor reabilita și cele 11 poduri aflate pe traseu, se vor amenaja drumurile laterale, podețe de acces către proprietăți, rigole betonate, parcări și altele, astfel încât să avem un drum modern, de la un capăt la altul.

Urmează procedura de licitație pentru proiectare și execuție. Termenul de finalizare a proiectului este de 3 ani și 5 luni (din care 5 luni – proiectare și 3 ani – execuția lucrărilor).

Vorbim despre lucrări care, odată finalizate, vor crea noi oportunități de dezvoltare a zonei și vor deschide Țara Loviștei spre turism. Îmi doresc ca această investiție să îi determine, de ce nu, pe tinerii vâlceni din zonă să se întoarcă acasă” – spune președintele Consiliului Județean Vâlcea.