Aerodrom și heliport pentru SMURD, la Budești. Parteneriat între primărie și CJ

Un proiect vital pentru județul nostru este realizarea unui aerodrom în comuna Budești. O idee…

Un proiect vital pentru județul nostru este realizarea unui aerodrom în comuna Budești. O idee pe care administrația publică locală condusă de primarul Ion Vlădulescu o are în vedere de câțiva ani, iar acum a găsit întregul sprijin la Consiliul Județean Vâlcea. Proiectul este de bun augur pentru tot județul și ar duce la dezvoltarea turistică a întregii regiuni.
În primăvara anului 2023, Primăria Budești a încheiat un contract pentru studiul de fezabilitate privind amenajarea unui heliport și a unei piste pe iarbă, pentru avioane ușoare. A fost un prim pas extrem de important pentru ca localitatea Budești să se urbanizeze și mai mult decât a făcut-o până acum. Firma care a proiectat obiectivul de investiții “Aerodrom şi Heliport” este ABC Development Aviation SRL din București. Azi, 29 martie 2024, s-a făcut un nou pas important în realizarea aerodromului și a unui heliport pentru zbor la vedere pe timp de zi și noapte: consilierii județeni au aprobat încheierea unui acord de parteneriat între CJ și comuna Budești.

“Prin acest parteneriat, Consiliul Județean Vâlcea își asumă obligația de a finanța, din fondurile județului, serviciile de proiectare aferente acestui obiectiv de investiții, în cuantum de 240.000 lei.

Este un prim pas pe care îl facem, în parteneriat cu administrația locală din Budești, pentru ca județul Vâlcea să ofere celor interesați acces la mijloace de transport rapide, cum ar fi aeronavele de mici dimensiuni sau elicopterele” – a declarat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Ei bine, acest proiect vine și cu un heliport, unde va staționa un elicopter SMURD, de care județul nostru are atâta nevoie. De asemenea, se va crea o arteră specială pentru ca ambulanțele să ajungă de la spital la heliport într-un timp record.

“Mai mult ca sigur aici vom avea staționat un elicopter Smurd și vom crea și o arteră specială de transport de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea și până la acest aerodrom.

Prin realizarea unei astfel de investiții, extindem infrastructura de transport a județului, ceea ce înseamnă noi oportunități pentru viitori investitori, care vor găsi în Vâlcea locul ideal în care să își deschidă noi afaceri” – susține președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.