Trotuare, punți pietonale, ulițe asfaltate și iluminat public modern la Șirineasa – proiectele primarului Streinu

În comuna Șirineasa, administrația publică locală a finalizat construirea a 4 kilometri de trotuare de-a…

În comuna Șirineasa, administrația publică locală a finalizat construirea a 4 kilometri de trotuare de-a lungul DJ 677 F. Primarul Ion Bebe Streinu a luat toate măsurile necesare pentru ca traficul rutier și pietonal din Șirineasa să se desfășoare în condiții de siguranță. Construirea trotuarelor i-a avut în vedere pe elevii care nu beneficiază de transport cu microbuzul, mai ales că s-au înmulțit mașinile, circulația este intensă în zonă, iar micuții trebuie să ajungă în siguranță la școală. De altfel, edilul își dorește ca toți cetățenii să circule în siguranță pe marginea drumului județean.
Cât despre infrastructura rutieră, primarul Ion Bebe Streinu anunță că s-a turnat primul strat de asfalt pe 41 de drumuri din cele 43 de ulițe cuprinse în mega proiectul finanțat prin PNI “Anghel Saligny”, un proiect, așa cum spuneam, care este în plină desfășurare. Acum se lucrează la rigole, iar ulterior, și când vremea o va permite, se va turna și cel de-al doilea strat de asfalt. Totodată, primarul Streinu a dat startul lucrărilor de reparații capitale la puntea Ungureni, o punte din lemn care era un pericol pentru localnici.

Primarul a semnat contractul pentru modernizarea iluminatului public

Printr-un proiect finanțat prin Administrația Fondului de Mediu (AFM), pe raza comunei Șirineasa vor fi instalate 220 de aparate de iluminat public, dintre care 35 vor fi de 20 W, iar 185 de 45 W. Cu acest sistem modern, Primăria Șirineasa va face o economie de energie de peste 46% și, cel mai probabil, nu va mai fi necesară oprirea iluminatului public pe timp de noapte. Primarul Ion Bebe Streinu a semnat deja contractul, urmând ca în scurt timp să înceapă lucrările de modernizare a iluminatului public din comuna Șirineasa.