Unități de învățământ moderne și dotate la Dăești

Infrastructura de drumuri și introducerea utilităților, și aici ne referim inclusiv la proiectul de extindere…

Infrastructura de drumuri și introducerea utilităților, și aici ne referim inclusiv la proiectul de extindere de gaze naturale și instalării de racordare in valoare de circa 4,5 milioane euro, sunt proiecte mari pe care primarul George Popolan le-a implementat în comuna Dăești. Edilul are însă în lucru şi câteva investiții mai mici, dar care sunt la fel de importante pentru comunitate. Unul dintre aceste proiecte este noua unitate de învăţământ din satul Sânbotin, lucrări care au fost inaugurate la începutul lunii martie 2024, alături de cadrele didactice din zonă, de copiii care beneficiază de aceste facilităţi, dar şi de inspectorul general Mihaela Andreianu, de la IŞJ Vâlcea.

Şcoala şi grădiniţa din Sânbotin au fost construite şi dotate cu toate cele necesare unui învăţământ de calitate, cu finanţare prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Proiectul a avut o valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei şi a fost demarat în urmă cu aproape un an. Comunitatea din acest sat s-a bucurat nespus de mult când a aflat că cei mici vor beneficia, foarte aproape de casă, de cele mai bune condiţii pentru a învăţa. La Sâmbotin există peste 50 de elevi şi preşcolari, iar proiectul inaugurat reprezintă o primă veste bună dintr-un lung şir cu care autorităţile locale doresc să-i obişnuiască. În cel mai scurt timp, atât copiii de la Sânbotin, cât şi cei din celelalte sate, peste 200 la număr, vor beneficia şi de o masă consistentă, zilnic, datorită unui alt proiect promovat de primarul George Popolan.

Comuna Dăeşti a avut cel mai bun punctaj din judeţ în cadrul Programului „Masă sănătoasă”, iar şeful Executivului local doreşte să demareze această activitate cât mai curând, cel mai probabil începând cu 1 aprilie. Conform condiţiilor de aprobare a finanţării proiectului, cei mici vor primi o masă consistentă, zilnic, până la finalul anului calendaristic, adică inclusiv în luna decembrie a.c..