Continuă exodul primarilor liberali. Încă 5 edili ar putea trece la PSD Vâlcea, anunță Constantin Rădulescu!

PSD Vâlcea se întărește pe toate planurile în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie. Nu…

PSD Vâlcea se întărește pe toate planurile în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie. Nu mai puțin de 17 primari liberali și ecologiști au anunțat că vor face pasul către social – democrați și vor candida pentru următorul mandat sub sigla celor trei trandafiri, cel mai răsunător nume fiind cel al primarului municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău. La ultima sa conferință de presă, președintele PSD Vâlcea Constantin Rădulescu a declarat că ar putea anunța încă 5 achiziții din rândurile peneliștilor până la lansarea candidaților, ce va avea loc pe data de 27 aprilie 2024.

“În total au venit 17 primari la PSD și e posibil să mai vină încă 5. Vorbim și de ecologiștii care au venit alături de noi. Așadar, 17 plus 36, sunt 53 de primari PSD în Vâlcea. Vreau să clarific ceva. Aș vrea ca nimeni să nu-i jignească pe primari. Niciun primar nu a venit cu mâna întinsă la PSD. Faptul că au ales PSD au făcut-o pentru că am avut 8 ani de zile o colaborare excelentă. Faptul că au ales PSD se întâmplă pentru că eu, la nivel uman, am avut o colaborare foarte bună. Eu nu am ieșit la cumpărături cum bălmăjesc niște buimaci. Nu am ieșit la cumpărături, nu i-am plătit, n-am mituit, n-am folosit banii instituției să le spun <Veniți, domne, că vă dau!>. Nu! Dar mi-am făcut datoria să întreb: <Domnu’ primar, vin alegerile, am colaborat foarte bine atâția ani, doriți, vă interesează?>. Asta cu cei care nu au venit dumnealor la mine. Pentru că au venit și mi-au spus:<Domn președinte, eu vreau să merg cu dvs și cu PSD>. Sunt colegi primari după care am așteptat o săptămână să îmi dea un răspuns” – a declarat liderul PSD Vâlcea, Constantin Rădulescu.

“Se răsucesc în mormânt liberalii care sunt emblematici pentru Vâlcea”

Acesta s-a arătat indignat de atitudinea conducerii PNL Vâlcea, mai ales în ceea ce privește apelul președintelui liberal Cristian Buican de a face alianță la nivel județean cu AUR, un partid extremist cu o ideologie destul de confuză de naționalism agresiv, de tradiționalism ortodox și de neîncredere în valorile modernității.

“Vă spun că nu tot PNL este ca și conducerea dumnealor județeană. În PNL Vâlcea sunt oameni remarcabili pe care eu mă bazez pe 9 iunie să mă voteze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. PNL Vâlcea nu trebuie judecat după cei care au confiscat efectiv conducerea partidului și care au o boală veche. De opt ani ne reclamă și ne înjură! Au pierdut de două ori alegerile și acum sunt pe locul 3. A ajuns PNL la Vâlcea să ne milogească de AUR pentru a fi în alianță. Este posibil așa ceva?! Eu colaborez cu toți colegii din teritoriu cu bună credință. Acest sentiment pe care îl am eu, îl au majoritatea colegilor din PNL Vâlcea pe care eu nu îi jignesc, nu-i ponegresc și pe care îi îndemn să fie responsabili și să nu ajungă în situația să se milogească să se alieze cu AUR. Este trist! Se răsucesc în mormânt liberalii care sunt emblematici pentru Vâlcea: Brătianu, Duca… pe care ei se întâlnesc să-i comemoreze. Este ultima oară când mă mai auziți vorbind de așa ceva!” – a mai spus social – democratul Constantin Rădulescu.