Marea asfaltare de la Nicolae Bălcescu. Primarul Moșteanu și-a propus modernizare tuturor drumurilor comunale

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, a dat startul unei ample campanii de modernizare a…

Primarul comunei Nicolae Bălcescu, Landor Moșteanu, a dat startul unei ample campanii de modernizare a rețelei de drumuri comunale. Edilul șef a anunțat că deja a dat startul marii asfaltări prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”, proiect care prevede modernizarea a 7 kilometri de drumuri. Aceste drumuri sunt: DC 34 Rotărăști-Ginerica-limită județ Argeș; DC 31A Predești(Annabella)-Valea Viei(Bazin Apă); DC 32B Șerbăneasa-Dosu Râului (Rădoiești); și DC 34A Mângureni(Balastiera)-Corbii din Vale(DC 34).

De asemenea, recent, în Consiliul Local s-a votat actualizarea indicatorilor tehnico-economici rezultați la faza DALI pentru obiectivul de investiții „Modernizare drumuri comunale și de interes local în comuna Nicolae Bălcescu, pe străzile Bisericii, Muzeului, C.A.P., Mocirla, Crângu, Valea Bălcească”, proiect depus spre finanțare în cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricolă Comună 2023-2027, DR-28. Astfel, vorbim de modernizarea a încă 3,2 kilometri de drumuri la Nicolae Bălcescu.

Totodată, prin Compania Națională de Investiții se execută proiectul „Reabilitarea și modernizarea drumului comunal DC 34B Valea Ursului – limita comunei Dănicei (DC181)”, lucrările ajungând în faza finală.

Toate drumurile comunale sunt în atenția primarului Landor Moșteanu, mai ales cele afectate de calamități. În acest sens, se fac documentele pentru reabilitarea drumului comunal DC 32 Cremenari, (Naniești) pe o distanță de 2,000 km; pentru modernizarea drumului Schitu (DC 34B, La Drugan) – Popești – Tufani – limita Cuca (jud. Argeș) pe o distanță de 3,516 km; pentru reabilitarea drumului Poarta Luncii (La Iacobescu) pe o lungime de 1,500 kilometri; pentru modernizarea drumului Valea Viei (strada Salcâmilor), tronson Mureș-Vlangăr, pe o distanță de 1,800 km; precum și reabilitarea drumului Pârâul Tomii (strada Barajului – sat Linia Hanului) pe o distanță de 0,494 km.