Extindere a rețelei de gaze naturale pe zeci de străzi din Vlădești

Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny a adus finanțare pentru un proiect important la…

Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny a adus finanțare pentru un proiect important la Vlădești. În această primăvară, un comuna condusă de pesedistul Adrian Cosac vor începe lucrările de extindere a rețelei de gaze naturale în satele Vlădești și Priporu. Investiția se ridică la suma de aproximativ un milion de euro, urmând ca gospodăriile aflate pe 71 de străzi să beneficieze de această utilitate (adică pe o suprafață de 32 de kilometri).

Rețeaua este una inteligentă, conductele putând să transporte și hydrogen sau biogas în cazul în care o să fie nevoie. Anul trecut, pe alte peste 40 de străzi din Vlădești a ajuns rețeaua de gaze naturale, după ce oamenii au făcut cereri de racordare direct la Distrigaz.

”Avem 71 de străzi din comuna Vlădești pe care se va extinde rețeaua de gaze naturale. Deja am dat drumul la documentație, se lucrează la proiectul tehnic și în maxim 2 luni începem execuția. Astfel, toate gospodăriile din Vlădești și Priporu vor avea gaze naturale. Din păcate, pentru satele Trundin, Pleașa și Fundărura încă nu putem discuta deocamdată pentru că este distanța mult prea mare să ne ducem cu o conductă de gaz până în satele respectiv și sunt locuitori puțin, iar din acest motiv nu ne putem încadra cu documentația să justificăm extinderea” – a declarat primarul comunei Vlădești, Adrian Cosac.