Gaze și iluminat public modern, în curând la Pesceana

La sfârşitul anului trecut, Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea, prin programul „Anghel Saligny”, pentru mai…

La sfârşitul anului trecut, Ministerul Dezvoltării a aprobat finanţarea, prin programul „Anghel Saligny”, pentru mai multe proiecte de înfiinţare a reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale. Printre acestea, se va număra şi cel depus de localitatea Pesceana, în unei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) din care mai fac parte și localitățile Șirineasa, Scundu şi Glăvile. Pentru această investiţie, s-a alocat suma de 7,5 milioane de lei.

Primarul Ion Vasile spune că în prezent speră în scurt timp să fie semnat contractul de finanțare, iar apoi proiectul să intre în stadiile finale. Branșarea localității Pesceana la conducta de gaze se va face din rețeaua existentă în localitatea Șirineasa. 

208 lămpi cu LED vor fi montate la Pesceana

Printr-un proiect finanțat prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), Primăria Pesceana va moderniza iluminatul public stradal din comună. Contractul de finanțare a fost semnat deja de primarul Ion Vasile, urmând a se investi aproape 1 milion de lei pentru montarea a 208 lămpi. De asemenea, cu acești bani se va face un audit energetic, dar şi proiectarea, asistenţa tehnică, consultanţa, precum și achiziționarea şi instalarea noului sistem de iluminat, complet echipat cu dimare şi telegestiune.