Planul Primăriei Băile Olănești de a promova stațiunea ca destinație turistică

Consilierii locali din Băile Olănești au votat instituirea, încasarea și utilizarea unei taxe speciale pentru…

Consilierii locali din Băile Olănești au votat instituirea, încasarea și utilizarea unei taxe speciale pentru promovarea turistică a stațiunii. Scopul acestei taxe îl constituie promovarea stațiunii Băile Olănești ca destinație turistică, în ansamblul ei, precum și a obiectivelor turistice de pe raza orașului, prin punerea în valoare a cadrului natural, a tradițiilor locale și a evenimentelor culturale de interes turistic national. Țintele administrației publice locale sunt acelea de a crește numărul turiștilor, de a crește veniturile obținute din turism, precum și a da stațiunii o vizibilitate mai mare în rândul stațiunilor balneo-climaterica și de agrement.

Plătitorii acestei taxe sunt persoanele care beneficiază de servici de cazare în structuri de primire turistice deținute de persoane juridice sau fizice autorizate/neautorizate care desfășoară activitate pe raza stațiunii Băile Olănești. Valoarea taxei este de 0,5% din valoarea încasată pe sejur pentru servicii turistice și se încasează de la turiștii ce beneficiază de cazare, odată cu plata cazării.

Therme Băile Olănești, un proiect de viitor

O altă modalitate de a atrage turiști o reprezintă implementarea de proiecte interesante și care să atragă persoane de toate vârstele. Ei bine, un astfel de proiect se va realiza printr-un parteneriat între Primăria Băile Olănești și CJ Vâlcea și va consta în dezvoltarea unui parc de agrement, cu piscine și spații de recreere. Mai precis, acest parc se va numi Therme Băile Olănești, acesta va fi amenajat de așa manieră încât să poată fi utilizat pe tot parcursul anului, pentru că în stațiune sunt turiști atât vara, cât și iarna, toamna sau primăvara. Therme le va oferi turiștilor servicii de recuperare medicală, dar și o grămadă de oportunități de petrecere a timpului liber.