FOTO/VIDEO. În sfârșit, investiții și la Casa Tineretului! CJ Vâlcea face amfiteatru modern și bibliotecă

Ținută ani de zile în paragină, Casa Tineretului (Casa Științei, cum o știm cu toții)…

Ținută ani de zile în paragină, Casa Tineretului (Casa Științei, cum o știm cu toții) iese în sfârșit la liman. Sigur, este doar un început, dar de bun augur. Printr-un parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret și Sport, Consiliul Județean Vâlcea va investi într-o bibliotecă și un amfiteatru. Biblioteca va fi amenajată la demisolul clădirii, în timp ce amfiteatrul va fi o anexă în partea din spate.

“Astăzi am semnat acordul de parteneriat cu Fundația Județeană pentru Tineret și Sport, în vederea înființării unei filiale a Bibliotecii Județene <Antim Ivireanul>, în incinta Casei Științei și Tehnicii pentru Tineret Vâlcea, din Ostroveni.

Fundația Județeană pentru Tineret și Sport pune la dispoziția Bibliotecii Județene, pe o perioadă de 25 de ani, spațiile aflate la demisolul clădirii (fostul sediu Etalon) și amfiteatrul cu construcția anexă, astfel încât acestea să poate fi utilizate pentru desfășurarea activității <Filialei Ostroveni>.

Împreună, deschidem ușile cunoașterii și lecturii pentru toți vâlcenii, aducând Biblioteca Județeană <Antim Ivireanul> mai aproape de comunitate. Noua filială din Ostroveni va fi un spațiu modern și vibrant, dedicat iubitorilor de carte.

Consiliul Județean Vâlcea va asigura fondurile necesare pentru ca noua bibliotecă să fie nu doar o construcție, ci un adevărat cămin al culturii vâlcene.

Conform contractului, lucrările de amenajare vor fi gata până la finalul anului viitor.

Sunt mândru de acest parteneriat și aștept cu nerăbdare să văd roadele acestui proiect gândit cu bună-credință, pentru vâlcenii din cartierul copilăriei mele – Ostroveni” – a anunțat președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.