Femeia din Vâlcea care afirma că are “legături cu Mafia” și că “măcelărește copii”, trimisă la pușcărie

Se dădea mare “mafioată” în fața unei persoane pe care o șantaja și o amenința…

Se dădea mare “mafioată” în fața unei persoane pe care o șantaja și o amenința pentru a face rost de bani. Marinela K. s-a uitat la multe filme cu mafioți, altfel nu se explică acest comportament deviant și amenințările grotești. Cazul este unul real, s-a întâmplat la Vâlcea, iar inculpata și-a primit pedeapsa, ea fiind trimisă la pușcărie printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Pitești. 

Acum aproximativ doi ani, Marinela K. a cerut sume imense sub pretextul că intervine la DGASPC Vâlcea pentru un dosar de handicap. Nu avea nicio influență acolo, dar s-a gândit că minciuna asta îi va aduce bani frumoși și nemunciți în buzunar. Schema de escrocare i-a mers o perioadă, până când victima și-a dat seama că este păcălită și a refuzat să mai colaboreze. În acel moment, inculpata Marinela K. a dezlănțuit iadul. Femeia pretindea că are legături cu Mafia italiană, trimitea mesaje cumplite în care-și amenința victima că-i măcelărește copiii, că le scoate rinichii și ficații, că-i urmărește la școală, pe stradă și că-i poate răpi oricând. Zeci de mesaje intimidante de acest fel, în urma cărora individa a obținut peste 15.000 de euro. Asta până când au intrat pe fir procurorii vâlceni și ofițerii DGA Vâlcea, care au reușit să o stopeze. 

“La data de 02.05.2022, inculpata a pretins de la o denunţătoare suma de 1100 euro în schimbul traficării influenței pe care a susţinut că ar avea-o asupra unui medic din cadrul DGASPC Vâlcea, pentru a obţine trecerea într-un grad de handicap grav nerevizuibil, pentru fiul acesteia, sumă pe care a şi primit-o la data de 20.05.2022. Totodată, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, inculpata, prin mai multe mesaje de ameninţare (cu probleme judiciare — inclusiv cu existenţa unui dosar penal şi arestare, respectiv condamnare la închisoare, cu <călăii> care ar face parte din mafie, care ar supraveghea-o în Italia pe denunţătoare şi copiii acesteia, cu mesaje privind afectarea vieţii şi integrităţii corporale ale copiilor, etc.) şi alte documente (fotografii cu copiii persoanei vătămate, pretins a fi monitorizați, cu mandat european de arestare pretins a fi fost emis faţă de denunțătoare şi o hotărâre judecătorească care ar fi stat la baza emiterii acestui mandat — ultimele două plăsmuite), în scopul obţinerii de foloase patrimoniale, a constrâns-o pe persoana vătămată să-i plătească, în mai multe rânduri, sume de bani în euro, totalizând suma de 15.480 euro, toate acestea profitând de constrângerea psihică la care a supus-o pe persoana vătămată. Pentru lămurirea cauzei, în dosar a fost efectuată şi o percheziţie domiciliară la locuinţa inculpatei, în data de 14.06.2023” – a precizat Parchetul Vâlcea, într-un comunicat de presă emis în 2023. 

Pedeapsă majorată la Pitești…

Cazul s-a judecat în primă instanță la Tribunalul Vâlcea, acolo unde inculpata a primit o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare. Procurorii au făcut apel la această decizie, iar ieri, 3 aprilie 2024, Curtea de Apel Pitești a desființat în parte decizia, aplicându-i “mafioatei” o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. 

“Desfiinţează în parte sentinţa şi rejudecând: Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 2 ani şi 8 luni închisoare în pedepsele componente, înlătură sporul de 8 luni şi majorează pedepsele aplicate pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi şantaj, de la 2 ani la 3 ani închisoare. În temeiul art.38 alin.1, art.39 alin.1 lit. b Cod penal, contopeşte cele două pedepse şi aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care se va adăuga un spor de 1 an, în total pedeapsa principală rezultantă de 4 ani închisoare. Înlătură dispoziţiile art.91 Cod penal cu toate consecinţele şi dispune ca inculpata să execute pedeapsa prin privare de libertate, în condiţiile art.60 Cod penal. Aplică inculpatei pedepsele accesorii şi complementare constând în interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit. a, b şi n (dreptul de a comunica cu victima R. Floarea Gabriela sau cu membrii de familie ai acesteia) Cod penal, pe o perioadă de 5 ani. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei, care nu contravin prezentei decizii. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat, în apel, rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată astăzi, 3 aprilie 2024, la Curtea de Apel Piteşti – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală” – se arată în minuta instanței Curții de Apel Pitești. 

Femeia a fost ieri ridicată de polițiști și dusă la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova. 

foto ilustrativ