FOTO. Investiții în Colonie Nuci. Îmbunătățirea condițiilor de trai pentru chiriași…

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea îmbunătățește condițiile de locuit pentru chiriașii sociali din Colonie Nuci. Primarul Mircia Gutău a…

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea îmbunătățește condițiile de locuit pentru chiriașii sociali din Colonie Nuci. Primarul Mircia Gutău a inaugurat azi lucrările la Baraca 33, care a fost modernizată. Edilul șef al Râmnicului a anunțat că de lucrări similare vor beneficia toate celelalte imobile publice din zona respectivă.

“În demersul de îmbunătățire a condițiilor de trai pentru chiriașii din imobilele aflate în proprietatea municipiului, primarul Mircia Gutău a inaugurat vineri, 12 aprilie, lucrările de modernizare de la Baraca 33 din Colonie Nuci. Investiția a constat în recompartimentarea și extinderea încăperilor astfel încât acestea să beneficieze de grupuri sanitare proprii, dotarea cu instalații sanitare, înlocuirea șarpantei și a sistemului de colectare a apelor meteorice, refacerea finisajelor interioare și exterioare și zugrăveli cu vopsea lavabilă. Primarul Gutău și-a arătat mulțumirea față de calitatea lucrărilor executate, anunțând că lucrările similare de la baraca vecină – 34 – sunt într-un stadiu avansat de execuție și că foarte curând va demara și modernizarea celorlalte imobile proprietate publică din zonă: 28, 29, 35 și 36. Întreg ansamblul de locuințe totalizează 90 de camere, iar chiriașii cărora le-au fost repartizate au situații sociale extrem de precare.

În beneficiul a peste 1400 de locuitori, în cartierul Colonie Nuci este aproape de finalizare un proiect cu fonduri europene în cadrul POR 2014 – 2020, prin care, pe o suprafață de 60.000 mp, se ridică un Centru social, educațional și recreativ (parter și două etaje), se amenajează 4 zone verzi, precum și un spațiu destinat activităților sportive în curtea școlii, se construiește un scuar, se amplasează un punct de colectare selectivă a deșeurilor și se modernizează tronsoane din strada Nuci, precum și aleile betonate din jurul locuințelor sociale” – precizează Primăria Râmnicu Vâlcea.