VIDEO. CJ Vâlcea pregătește un proiect turistic fabulos pentru Valea Oltului – “Mirajul Muntelui”

Valea Oltului, o minunăție a naturii, un defileu spectaculos, de o frumusețe aparte. Din păcate,…

Valea Oltului, o minunăție a naturii, un defileu spectaculos, de o frumusețe aparte. Din păcate, de-al lungul anilor și-a căpătat un renume teribil din cauza Drumului Național 7, unde frecvent au loc accidente rutiere grave. Însă, odată ce autostrada va fi dată în folosință, traficul greu se va muta de pe Valea Oltului și este timpul să-i redăm strălucirea acestui minunat defileu, să îl promovăm din punct de vedere turistic.

În acest context, președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a lansat ideea unui proiect interesant, care va cuprinde ambarcațiuni pe râul Olt, piste de biciclete, zone de promenadă și multe altele. “Mirajul Muntelui” a fost el intitulat, iar angajații CJ Vâlcea au început deja studiile.

„Cei care sunt pe autostradă, nu cumva trebuie să devină interesați să coboare puțin pe la noi? Poate vor să se odihnească în drumul lor. Și atunci vom avea Mirajul Muntelui. De la Călimănești până la Boița, dacă se poate, o zonă cu piste de biciclete, spații turistice, bărci de agrement pe râul Olt, aici voi include tot ceea ce înseamnă tur al mănăstirilor vâlcene, începând cu Athosul românesc, stațiunea Călimănești- Căciulata, schitul Berislăvești, tot ce înseamnă Valea Lotrului până la Transalpina Ski Resort. Vom avea un concept integrat de turism – Mirajul Muntelui, prin care oamenii să știe că dacă vor, pot veni să-și petreacă concediul aici. Economia locală și turismul mă interesează pe mice ca și președinte al Consiliului Județean Vâlcea și tocmai de aceea este alocată finanțare. Am început studiile pentru Mirajul Muntelui, un proiect fabulos”, precizează Constantin Rădulescu, Președinte Consiliul Judeţean Vâlcea.