La Slătioara se modernizează sistemul de iluminat public

Eficientizarea sistemului de iluminat public poate aduce multiple beneficii, cum ar fi reducerea consumului de…

Eficientizarea sistemului de iluminat public poate aduce multiple beneficii, cum ar fi reducerea consumului de energie, costuri mai mici pentru comunitate și o mai bună protecție a mediului înconjurător prin reducerea emisiilor de carbon. De asemenea, poate îmbunătăți vizibilitatea și siguranța pe străzi și trotuare, contribuind la o experiență mai plăcută și mai sigură pentru locuitorii comunei. În acest context, Primăria Comunei Slătioara a dat startul montării de lămpi cu LED, printr-un proiect finanțat prin AFM.

“A început modernizarea sistemului de iluminat public din comuna Slătioara, județul Vâlcea, prin proiectul cu Administrația Fondului pentru Mediu, prin instalarea unui număr de 320 aparte de iluminat cu tehnologie LED, proiect în valoare de 994.495 lei!” – a anunțat Sorin Romcescu, fost și viitor primar al comunei Slătioara.

Primăria Slătioara derulează și două proiecte de modernizare a drumurilor din comună. Lucrările sunt în plină desfășurare, fiind finanțate prin Programul Național de Investiții (PNI) Anghel Saligny. Ambele proiecte vizează asfaltarea a 21 de străzi, valoarea investiției ridicându-se la circa 12 milioane lei. Pentru prima etapă au fost alocaţi de la bugetul de stat de 4.160.866 lei, drumurile incluse din satul Milostea fiind următoarele: Ciolofan, Stroescu, Preda, Pruneștilor, Angheluță, Muscalilor, Stăncioi, Florescu, Pătroi, Mogoșenor, Luculescu, Răducanu, Diaconescu și Toadeci. Pentru etapa a doua au fost alocaţi 7.791.761 lei fiind incluse drumurile din satele Slătioara şi Coasta Cerbului, după cum urmează: Ghiorghiță – Slătioara Cumpene, Cumpene Văi, Izlazului – Coasta Cerbului, Chivu Drăgulescu prelungire, Anghelescu, Năiță – Coasta Cerbului, Dispensarului 1.