Peste 380 de amenzi pentru viteză excesivă pe șoselele din Vâlcea, weekend-ul trecut

Polițiștii vâlceni au acționat, weekend-ul trecut, pentru prevenirea și combaterea cauzelor care pot genera accidente…

Polițiștii vâlceni au acționat, weekend-ul trecut, pentru prevenirea și combaterea cauzelor care pot genera accidente în zonele cu un risc ridicat din județul Vâlcea, inclusiv pe drumurile naționale și județene importante. Aceste eforturi contribuie semnificativ la creșterea siguranței rutiere și reducerea numărului de accidente. Acțiunile organizate au fost realizate cu suportul polițiștilor Serviciilor Rutiere din județele Argeș, Dolj, Gorj, Olt și Sibiu. Bilanțul raziilor arată că s-a aplicat aproape 1000 de amenzi, s-au reținut zeci de permise și s-au făcut 7 dosare penale.

“Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 908 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 233.000 de lei, dintre care 859 conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre amenzile aplicate, 382 au fost aplicate pentru depășirea vitezei legale, 16 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru alcool, 43 pentru abateri ale bicicliștilor, 2 pentru abateri ale pietonilor și 461 pentru alte nereguli.

Au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, 59 de permise de conducere (31 pentru viteză neregulamentară, 16 pentru depășire neregulamentară, 4 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, 8 pentru alte abateri, fiind retrase și 34 de certificate de înmatriculare. De asemenea, au fost constate 7 infracțiuni la regimul rutier” – informează Poliția Vâlcea.