Spectacole și evenimente culturale de excepție de Zilele Orașului Călimănești

Timp de trei zile, în perioada 18-20 mai 2024, Primăria Călimăneşti organizează manifestări dedicate „Zilei…

Timp de trei zile, în perioada 18-20 mai 2024, Primăria Călimăneşti organizează manifestări dedicate „Zilei oraşului Călimăneşti”. Data de 20 mai este ziua atestării documentare a Călimăneştiului, anul acesta împlinindu-se 636 de ani de la prima atestare documentară a orașului Călimănești.

“Se apropie Zilele orașului Călimănești. Acesta este evenimentul nostru cel mai important. Sărbătorim anii scurși de la atestarea documentară a localității noastre prin documentul semnat de Mircea cel Bătrân, la 20 mai 1388.

Anul acesta împlinim 636 de ani de istorie locală. 636 de ani cu care avem toate motivele să ne mândrim. Călimănești este una dintre cele mai cunoscute localități din România și una dintre cele mai căutate destinații turistice printre români.

Evenimentele dedicate acestei sărbători se derulează pe parcursul a trei zile – 18, 19 și 20 mai 2024 – la Casa de cultură Florin Zamfirescu, pe scena Teatrului de vară din Parcul central, pe terenul de sport și la Centrul cultural din Jiblea Nouă și, din nou, pe scena Teatrului de vară din Parcul central, la Casa de cultură Florin Zamfirescu și la Mănăstirea Cozia, în ultima zi” – anunță Primăria Călimănești.
Vezi programul detaliat în imaginile de mai jos: